HVad er

Børnehuset Columbus?

Ledelse –

du er ikke alene

Astronomisk

stor institution

Columbus er kendetegnet ved en synlig, anerkendende og tydelig ledelse, der forplanter sig ud på stuerne og skaber stabile rammer for et rummeligt og trygt miljø.

Vi er 17 stuer opkaldt efter stjernebilleder, så her er højt til himlen.

Vi har tre afdelinger, seks legepladser, tre værksteder og en masse andre rum og legezoner, så vi nemt kan fordele os, og samles i små nære grupper. Det skaber ro, forudsigelighed og tætte relationer.

Krav til hinanden

De bløde værdier –

ikke en sovepude

Ønsket om et stærkt fællesskab kræver noget af alle – både forældre, børn og personale. Vi stiller krav til individet for, at det skal være rart at være i fællesskabet.

Kærlige voksne, der giver omsorg og nærvær er fundamentet for en god start på livet – og en god dag i Columbus. Det giver også mod på at springe ud i de vildeste venskaber, der giver boblende latter helt nede fra maven.

Struktur med personlighed

Plejer er død, men vi dropper ikke det, der virker

Faste rammer, som bliver fyldt ud med pædagogernes faglige kompetencer og personlige engagement.

Vi har vind i sejlene og synes det er sjovt at lære nyt, samtidig med at vi har fast grund under fødderne. Vi har skabt gode rutiner og har en hverdag, der fungerer.

Firenze giver

gode ideer

Her behøver du ikke at spørge, hvad vi skal lave

Inspireret af norditaliensk pædagogik, hvor kreativitet, æstetik og gennemtænkte legezoner er i højsædet, skaber vi en sjov og rar hverdag for Columbus’ børn.

Det kan du se på stuernes 4-ugersplaner. Her ser du også, hvordan vi fordyber os i Columbus’ årstema. Det er kun fantasien, der sætter grænser.

Værksted – ikke kun

med hammer og søm

Gastronomi og sov godt

Værkstedet er længere forløb, hvor mindre grupper af børn, får mulighed for at fordybe sig i en særlig tilrettelagt aktivitet. Her får kreativiteten frit spil.

En pædagogisk tilgang til madkultur, hvor der serveres sundt, økologisk og hjemmelavet mad – og en hverdag hvor alle børn, store som små, har mulighed for en tur i drømmeland.

LÆS MERE